Relatiemoeilijkheden

Verbonden kunnen zijn met iemand is wellicht één van de mooiste en meest moeilijke aspecten van het mens zijn. Heel vaak verwachten mensen naast het opvoeden van kinderen in combinatie met een drukke job, een gelukkige relatie.

Als het tussen u en uw partner moeilijk wordt, als de ruzies eindeloos worden en altijd over het zelfde lijken te gaan, de onverschilligheid naar elkaar de overhand haalt, er geen tijd meer is voor elkaar, het initiatief uitblijft en er niets meer met elkaar wordt gedeeld, er eventueel derden aanwezig zijn of er nauwelijks nog sprake is van intimiteit, heerst er naar elkaar teleurstelling en boosheid.

De vaak zo mooi op -en uitgebouwde constructie kan op de helling komen te staan en een therapeut kan de betrokkenen helpen om uit de impasse te geraken. Het mooiste blijkt inderdaad het moeilijkste maar heel vaak is er nog (veel) bereidheid om uit de impasse te geraken.

Het eerste gesprek met (eventueel) beide partners neemt 100 minuten in beslag. De moeilijkheden worden in kaart gebracht en met elkaar besproken. Het spreken in aanwezigheid van een derde, luisterende persoon, zorgt er voor dat de moeilijke thema’s en zaken naar elkaar kunnen worden uitgesproken. Na zo’n eerste gesprek volgen in de meeste gevallen, enkele gesprekken met beide partners.

Hiervan afwijkend kan het evengoed zijn dat er gestart wordt met één van de partners om in een latere fase de andere partner in dit proces te betrekken. Een flexibele aanpak kan nodig zijn en wordt op elke concrete situatie afgestemd.

Waar

De praktijk is gelegen in de Gasthuisstraat 51, 3200 Aarschot, tegenover het cultureel centrum van Aarschot. Er hangt geen naambord aan de deur om de privacy te waarborgen.

Er is parking in de naaste omgeving (parking Carrefour) of parking in de Gasthuisstraat zelf (waar na 19 u geen betaling meer nodig is).

Het telefoonnummer van de praktijk is 0479 021243.